۱۲ دی ۱۴۰۱، ۱۰:۲۲

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

مردمی کردن دولت به معنای حذف مسئولین نیست

مردمی کردن دولت به معنای حذف مسئولین نیست

قزوین- مشاور استاندار قزوین با بیان اینکه مردمی کردن دولت به معنای حذف مسئولین نیست گفت: دولت به دنبال این است که حلقه‌های تصمیم ساز مردمی و بزرگ‌تر شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از اصلی ترین شعارهای دولت سیزدهم از ابتدا تا به امروز مردمی سازی دولت بوده و آن را به یکی از شعارهای اصلی و مبنایی خود تبدیل کرده است.

تلاش برای همیاری مردم و نقش‌آفرینی حلقه‌های میانی در امورات کشور یکی از اصلی ترین خواسته‌های رئیس جمهور در حوزه مردمی سازی است.

دولت معتقد است «سازمان‌دهی و حمایت از تعاملات نخبگان مردمی و دولت» برای تصمیم‌سازی در سطوح مختلف به کارآمد سازی دولت و حل مسائل کشور از طریق حلقه‌های میانی کمک کند.

«تسهیلگری و مانع‌زدایی از فعالیت نهادهای مردمی» اعم از تشکل‌های خودجوش مردمی و دانشجویی، هیأت‌ها، مساجد و سازمان‌های مردم نهاد در حل مسائل کشور با تأکید بر مسائل فرهنگی و اجتماعی از طریق حلقه‌های میانی از دیگر برنامه‌های دولت برای مردمی سازی امورات خود است.

در همین راستا در استان‌ها نیز اقدامات اولیه ای برای تحقق این نگاه دولت آغاز شده است.

«محمد خورشیدی» مشاور استاندار قزوین در امور اجتماعی- فرهنگی و مردمی‌سازی حکمرانی استانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از قبل از تشکیل دولت، شعار آقای رئیسی تشکیل دولت مردمی بود، اظهار کرد: این شعار انتخاباتی نبود بلکه مبنایی و اعتقادی بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر بود.

وی افزود: در دولت قبل، مقام معظم رهبری ادبیات سازی در حوزه جریانات خودجوش مردمی را شروع کردند و بعد از مدتی بحث آتش به اختیار را مطرح کردند.

مشاور استاندار با بیان اینکه مقام معظم رهبری بارها به نقش مردم در اداره امور کشور اشاره و تلاش کردند آن را به یک گفتمان تبدیل کنند، تصریح کرد: از نظر ایشان یکی از هنرهای پیروزی انقلاب این بود که امام خمینی (ره) نقش مردم را در همه ابعاد پررنگ کرده و مردم را در عرصه‌های مختلف پای کار آوردند.

حلقه‌های میانی باید نقش واسط بین جریان‌های مردمی و حاکمیت را ایفا کنند

وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر تلاش کردند نقش مردم را در عرصه‌های مختلف تبیین کنند و حتی در دیدار با دانشجویان مدلی طراحی کردند و حلقه‌های میانی را به عنوان یک مدل اجرایی نقش آفرینی جریانات مختلف را مطرح کردند.

خورشیدی با بیان اینکه حلقه‌های میانی باید نقش وساطت بین جریان‌های مردمی و حاکمیت را ایفا کنند، عنوان کرد: این حلقه‌ها باید برنامه ریز، هدایتگر و هوشمند باشند و بتوانند ظرفیت‌ها و مسائل مردمی را شناسایی کرده و بتوانند حاکمیت را در نقش پشتیبانی خود نشانده و اجرا را در اختیار مردم قرار دهند.

وی ادامه داد: بیانیه گام دوم نیز بیانیه‌ای خطاب به مردم بود و بر همین مبنا دولت سیزدهم تلاش کرد به دنبال پیاده سازی دولت مردمی باشد.

مشاور استاندار قزوین در امور اجتماعی- فرهنگی و مردمی‌سازی حکمرانی استانی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اول خود با دولت سیزدهم تاکید کردند که تشکیل دولت مردمی فقط با سفرهای مردمی و حضور در بین مردم اتفاق نمی‌افتد و رویکرد دولت باید مردمی سازی امورات خود باشد.

مردمی کردن دولت به معنای حذف مسئولین نیست

مردم باید در تصمیم سازی های دولت مشارکت داشته باشند

وی با بیان اینکه مردم باید در تصمیم سازی های دولت مشارکت داشته باشند، گفت: وقتی مردم در تصمیم سازی ها مشارکت داشته باشند دولت باید به توان مردم برسد تا در اجرا موفق باشد

خورشیدی اظهار کرد: در نظارت بر اجرا نیز باید از ظرفیت مردم استفاده شده و نظارت مردمی تقویت شود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس این نگاه ستاد مردمی سازی دولت شکل گرفت و دستیاری را به عنوان دستیار مردمی سازی دولت شکل دادند، عنوان کرد: همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها موظف شدند در حوزه مردمی سازی دولت با این ستاد همکاری کرده و نسبت خود را با مردم مشخص کنند.

این مسئول اضافه کرد: رئیس جمهور رویکرد اصلی دولت را حرکت به سمت مردمی شدن دولت اعلام کردند.

وی با اشاره به انتصاب دستیاران مردمی سازی دولت در دستگاه‌ها و استانداری‌ها ادامه داد: این دستیاران در مرحله اول وظیفه شناسایی ظرفیت‌های مردمی را در سطح جغرافیای خود دارند.

خورشیدی ادامه داد: در مرحله دوم همه این مجموعه‌ها نقش حلقه میانی ندارند و همه نیز به صورت عمومی نمی‌توانند به بدنه دولت متصل شوند.

وی با بیان اینکه در استان قزوین تلاش شده تا نقش مشارکت مردم در تصمیم سازی پررنگ شود، ادامه داد: دیدار استاندار با اقشار مختلف اعم از بانوان، دانشجویان، دیدار با اهالی بازار و حتی استفاده از ظرفیت برخی مدیران رسانه‌ها برای پررنگ کردن نقش مردم در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی در راستای همین مردمی سازی دولت است.

این مسئول با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات ظرفیت سازی است، تصریح کرد: تلاش ما برای حل مسائل حاکمیت به دست مردم و با نظر و نگاه مردم است.

وی با بیان اینکه به طور مثال پروژه‌های بزرگی مثل بازار آب در ستاد مردمی سازی مطرح و پیوست‌های جمع سپاری داشت، خاطرنشان کرد: نشست با نخبگان و کشاورزان و متخصصان حوزه آب و کشاورزی و احصاء نظر آنها منجر به طراحی مدل بازار آب شد.

مشاور استاندار گفت: در مرحله دوم همراهی کردن اذهان عمومی بود که با مشارکت رسانه‌ها صورت گرفت تا اذهان مردم نسبت به اجرای این طرح حساس شود.

وی اظهار کرد: تلاش می‌شود در هر تصمیمی در دولت و استان جمع‌های تصمیم گیر و تصمیم سازی بزرگ‌تر شود.

خورشیدی افزود: در استان قزوین نیز نگاه حلقه اول استان بر همین مبنا است و تلاش می‌شود از ظرفیت‌های متخصصین و مردم در تصمیم گیری ها استفاده شود.

مردمی کردن دولت به معنای حذف مسئولین نیست

دغدغه‌های امامان محله به مصوبه سفر ریاست جمهوری تبدیل شد

وی در مثال دیگری عنوان کرد: قبل از سفر رئیس جمهور به استان قزوین دیدارهایی با تشکل‌ها و نهادهای مردمی از جمله امامان محله قزوین داشتیم و در نهایت نتیجه دیدار با امامان محله این بود که از ۵ موضوع جمع بندی شده توسط امامان محله ۳ موضوع مصوبه سفر ریاست جمهوری را دریافت کرده و عملیاتی شود.

این مسئول با بیان اینکه باید مسائل مردم با تصمیمات دولت و حاکمیت به یک نقطه اشتراک برسد، ادامه داد: اگر مسئله مردم به دغدغه استان تبدیل شد مشکلات به سمت حل شدن خواهد رفت.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از دستاوردهای مردمی دریافت نیازهای مردم و حتی بررسی عملکرد مدیران از نگاه مردم و از بین رفتن واسطه‌های حاکمیتی برای طرح مشکل و یا گزارش رفع مشکلات است.

مشاور استاندار قزوین در امور اجتماعی- فرهنگی و مردمی‌سازی حکمرانی استانی اضافه کرد: امروز در استان قزوین در گام اول به سراغ افراد تأثیرگذار، نخبگان و کسانی که به این فضا معتقد هستند رفتیم.

وی افزود: در استان قزوین ظرفیت‌های مردمی بسیار خوبی داریم اما باید این ظرفیت‌ها را فعال کرده و وارد میدان رفع مشکلات استان بکنیم.

باید در شناخت این ظرفیت‌های مردمی واقع نگر باشیم

خورشیدی با بیان اینکه از سویی باید در شناخت این ظرفیت‌های مردمی واقع نگر باشیم، بیان کرد: طبق آمار بیش از ۳ هزار هیئت مذهبی، دو هزار مسجد و یا دو هزار تشکل و مؤسسه در قزوین داریم اما نیاز است توان واقعی این ظرفیت‌های مردمی سنجیده شود.

وی تاکید کرد: مردمی سازی یک گفتمان جدید و یک تغییر رویه است که مدیران باید آن را ببینند و این برای برخی مدیران سخت است و نهادینه سازی آن در بین مدیران نیاز به زمان دارد.

مشاور استاندار قزوین در امور اجتماعی- فرهنگی و مردمی‌سازی حکمرانی استانی عنوان کرد: مدیران باید فعالیت‌های خود را به توان مردم برسانند و در این صورت مشکلات رفع خواهد شد.

وی تاکید کرد: مردمی سازی به معنای حذف مسئولین نیست بلکه باید مدیران و مسئولین مردم را در امورات در کنار خود ببینند. یکی از اجزای جاری کردن یک گفتمان این است که افراد تأثیر گذار، نخبگان و رسانه‌ها به کمک بیایند.

مشاور استاندار قزوین در امور اجتماعی- فرهنگی و مردمی‌سازی حکمرانی استانی بیان کرد: در فرایند مردمی سازی دولت، رسانه نقش مطالبه گری دارند و باید نحوه تصمیم‌سازی، اجرا و نظارت را پیگیری و دنبال کنند.

وی تصریح کرد: اگر رسانه‌ها با یکدیگر متحد و هم افزا باشند و حول یک محور جریان سازی داشته باشند بدون شک شاهد تحقق این اتفاق مهم خواهیم بود.

رسانه‌ها نقشی کلیدی در مردمی سازی دولت دارند

این مسئول عنوان کرد: اگر رسانه حول گفتمان مشترک در کنار یکدیگر قرار بگیرد نتیجه کار به جریان سازی ختم شده و مطالبه گری اسباب واکنش مسئول مربوطه شده و مردم نیز از امور مطلع می‌شوند.

خورشیدی گفت: در مرحله گفتمان سازی مردمی سازی دولت کلیدی ترین نقش به عهده رسانه است زیرا رسانه می‌تواند اذهان عمومی را متقاعد کرده و جریان سازی ایجاد کند.

وی در پایان تاکید کرد: یکی از نیازهای استان قزوین این است که رسانه‌ها در استان یکدیگر را پیدا کرده و در یک جبهه مشترک به دنبال گفتمان سازی و حتی چهره سازی برای انقلاب باشند.

کد خبر 5671037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۳
      0 0
      مردمی کردن بمعنی توجه به مشکلات مردم و اهتمام در رفع انهاست و مسئولی که جز تخلف و اختلاس کاری نکرده نه حذف بلکه باید محاکمه شود